Grönt te
Sencha Seiryu är producerat år 2024, Ichibancha. Detta är ett exklusivt japanskt Sencha te från Uji regionen. Teet produceras till hälften av Zairai från Wazuka, vilket är te från frön som länge sedan planterades i regionen, 30 % av populära Yabukita kultivar och 20 % av Saemidori som är känd för en söt mild framtoning.
Teet är producerat enligt traditionella metoder och är handplockat. Teet har mycket vackra mörka smaragdgröna blad som kommer av att teet skuggas från solen en kort period innan skörd.
Produktionen av Japanskt te har sin början i denna trakt.
Härkomst: Uji, Japan
Smak: Söt smak, mild framtoning, umami, mycket välbalanserat.
Utseende: Smaragdgröna rakt skurna blad.
Beredningsanvisning:
2dl - 6g te i 70 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 80 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 85 °C, häll direkt.
Läs mer om:
Beredning av Sencha te