Grönt te - Uji Cha
Sencha Miyako No Midori är producerat från Yabukita kultivar producerad 2024. Ett prisvärt högkvalitativt sencha te typisk för Uji regionen i Japan. Uji är känt för sin traditionella tillverkning av högkvalitativt te och är idag en kvalitetsmärkning som endast teer från regionen får bära. Det var i regionen runt Uji som det första teet kom till Japan.
Teet har mörka smaragdgröna blad då en viss skuggning av tebuskarna har skett innan skörd, något som ger teet en sötare smak.
Härkomst: Minami-Yamashiro, Uji, Japan
Smak: Välbalanserad rik och fyllig smak.
Utseende: Smaragdgröna rakt skurna blad.
Beredningsanvisning:
2dl - 5g te i 75 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 75 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 80 °C, häll direkt.
Läs mer om:
Beredning av Sencha te