Grönt te
Kabuse te från Uji, Kyoto. Ett högkvalitativt halvskuggat te producerat från Yabukita kultivar. Teet producerades år 2024, första plockningen, ichibancha.
Kabuse te är ett halvskuggat te. Teet skuggas från solen en del av odlingstiden. Tebuskarna producerar högre andel av aminosyran Teanin, teet får då en mörkgrön färg och dess delikata söta smak.
Härkomst: Uji-tawara, Japan
Smak: Söt fyllig smak med lång eftersmak.
Utseende: Gröna små skurna blad i smaragdgrön färg. Brygden ger en gul färg.
Beredningsanvisning:
2dl - 6g te i 70 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 75 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 80 °C, häll direkt.
Läs mer om: Grönt Te
Läs mer om: Beredning av te