Gyokuro Fuuki 50 gram
Grönt te
Exklusivt handplockat japanskt gyokuro te av kultivar Gokou 70 % och Komakage 30 % skördad år 2024. Produceras enligt traditionella metoder i Uji, Japan. Gyokuro är den exklusivaste formen av japanskt te. Både Gokou och Komakage är lokala kultivarer som anses mycket lämpade för produktion av Gyokuro te.

Kyoto, Japan

För att tillverka Gyokuro används uteslutande te från första plockningen. Tebuskarna skuggas bort från solen i 20 dagar innan teet skördas. Skuggningen reducerar fotosyntesen och teet får ett högt innehåll av aminosyran Teanin som ger teet dess söta smak. Det är från skuggningen som teet får sin mörkgröna färg.











Härkomst: Tanabe, Kyoto
Smak: Mycket fyllig välbalanserad söt smak, umami.
Utseende: Små jämna mörkgröna blad och en mörkgrön brygd.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 12 gram te. Häll på 60 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter
2dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 60 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 60°C, häll direkt
Tredje bryggningen 70°C, häll direkt
Läs mer om: Grönt Te
Läs mer om: Beredning av te