Yamabuki Nadeshiko Eko 50 gram
Ekologiskt Fermenterat te
Ett unikt mörkt te från Shizuoka, Japan. Produktionen baseras på japanskt grönt te från Haruno bergsområde.

Shizuoka, Japan

Teet genomgår en mikrobiell fermentation med Aspergillus awamori Nakazawa, används även vid fermentation av vissa japanska alkoholsorter. Detta är en unik produktionsmetod som ligger närmare svart Pu-erh te än ett svart te och även smaken av detta te är unikt i sin framtoning. Detta är inte endast en oxidering likt andra svarta teer, detta är en fermenteringsprocess.











Härkomst: Shizuoka, Japan
Smak: Aromatisk smak.
Utseende: Kortare svarta brutna blad.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 5 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 10 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.