Oolong te
En nyare kultivar i Wu Yi som är en hybrid mellan Huang Jin Gui och Tie Guan Yin. Teet handplockas på en höjd av ca 800 meter i den natursköna nationalparken Wu Yi Shan, Fujian, Kina.
Teet är mediumrostat enligt traditionellt vis på kol.
Härkomst: Wu Yi bergen, Fujian Kina
Smak: Rostningen i smaken är mild och en blommig ton framträder med en lätt sötma.
Utseende: Fritt rullade bruna blad.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1 minut.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1 minut.
Andra bryggningen 1.5 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen och ska hålla 100 °C.
Mer info om Wu Yi: Wu Yi te