Oolong te
Exklusivt oolong te producerat av den något nyare kultivaren i Wu Yi, Bai Rui. Teet handplockas på en höjd av ca 800 meter i den natursköna nationalparken Wu Yi Shan, Fujian, Kina. Teet har en rostad ton, som brukligt för oolong teer från Wu Yi, men man skönjer även en komplex smak och lång eftersmak framträda med en söt aromatisk ton.
Teet är mediumrostat enligt traditionellt vis på kol.
Härkomst: Wu Yi bergen, Fujian Kina
Smak: Fylligt te med en rostad ton där en komplex smak och lång eftersmak framträder med en söt aromatisk ton.
Utseende: Fritt rullade bruna blad.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 3 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen och ska hålla 100 °C.
Mer info om Wu Yi: Wu Yi te