Oolong te
Rostat Tie Guan Yin te från Mu Zha, Taipei i Taiwan. Oxideringsgraden av teet är ca 10% och grad av rostning är 6, medel till hårdrostat. Teet rostas enligt traditionell metod över kol. Tekultivaren är Tie Guan Yin. Rostningen gör teet lagringsbart.
Tie Guan Yin är det mest kända av Kinas oolong teer och ett av de mest kända teer i Kina överhuvudtaget. Teet produceras av Tie Guan Yin tekultivar.
Härkomst: Mu Zha, Taipei, Taiwan
Smak: Rostad smak, lätt arom, fyllig smak.
Utseende: Blad rullade till små kulor.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 4 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.