Taiwan Wu Yi 50 gram
Oolong te
Skördat vintern 2022 och odlat på 400 meters höjd i Ming Jian, Nantou. Teet produceras av Wu Yi tekultivar, en tekultivar med en lång historia i Taiwan som ursprungligen har sin härkomst från Wu Yi.

Teet är oxiderat till ca 25% och därefter hårdrostat. Rostningen gör teet lagringsbart. Teet kommer allt eftersom att förändra smak och teet kommer anta en sötare ton bakom den underliggande rostade tonen. Teet har en fyllig smak, med rostad smakton, med en underliggande komplex fruktighet.

Nantou, Taiwan













Härkomst: Ming Jian, Nantou County, Taiwan
Smak: Teet har en fyllig smak, med rostad smakton, med en underliggande komplex fruktighet.
Utseende: Blad rullade till små kulor.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2,5 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 3,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.