Shan Lin Shi Hong Cha 50 gram
Svart te
Shan Lin Shi Hong Cha produceras från handplockade blad av Chin Shin tekultivar, en kultivar som vanligtvis används för höghöjds oolong teer i Taiwan.

Nantou, Taiwan

Tebuskarna odlas på en höjd av ca 1800 meter i Shan Lin Shi, Nantou i en relativt nyuppsatt odlingsareal. Den höga höjden och de dimbeklädda bergen får tebuskarna att långsamt utveckla en klar och komplex smak.











Härkomst: Shan Lin Shi, Nantou, Taiwan
Smak: Smaken är åt det fruktiga hållet med en hint av kanel.
Utseende: Hela mörka blad, något rullade.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 40 sekunder.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 40 sekunder.
Andra bryggningen 1 minut.
Tredje bryggningen 1,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.