Svart te
Shan Lin Shi Hong Cha produceras från handplockade blad av Chin Shin tekultivar, en kultivar som vanligtvis används för höghöjds oolong teer i Taiwan.
Tebuskarna odlas på en höjd av ca 1800 meter i Shan Lin Shi, Nantou i en relativt nyuppsatt odlingsareal. Den höga höjden och de dimbeklädda bergen får tebuskarna att långsamt utveckla en klar och komplex smak.
Härkomst: Shan Lin Shi, Nantou, Taiwan
Smak: Smaken är åt det fruktiga hållet med en hint av kanel.
Utseende: Hela mörka blad, något rullade.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 40 sekunder.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 40 sekunder.
Andra bryggningen 1 minut.
Tredje bryggningen 1,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.