Ekologiskt Grönt te
Ekologiskt certifierat japanskt Sencha te, ichibancha, första plockningen år 2024, asamushi, lättångat. Teet produceras av Benifuuki kultivar som urprungligen togs fram för mörka teer. Det är en korsning av en Assam variant och en japansk kultivar Den ger en något ovanlig smakprofil i grönt te, med mer örtiga toner, men även viss blommighet.
Grönt te av Benifuuk har uppmärksammats i Japan för en högre halt av den ovanliga katechinen EGCG3.
Härkomst: Shizuoka, Japan
Smak: Lätt aromatisk framtoning.
Utseende: Gröna platta korta teblad.
Beredningsanvisning:
2dl - 5g te i 70 °C vatten, 1 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 70 °C, 20 sek.
Tredje bryggningen 70 °C, 20 sek.
Läs mer om:
Beredning av Sencha te