Svart te
Producerat i San Xia, söder om Taipei. Teet handplockas och framställs av kultivaren Chin Xin Gan Zhi, en variant av Qing Xin, en av Taiwans mest uppskattade kultivarer för oolongte. Teet uppvisar de karakteristiska egenskaperna hos Taiwans svarta teer, med fruktiga inslag och en lång, nyanserad eftersmak.
San Xia är mest känt för dess produktion av gröna teer.
Härkomst: San Xia, Taiwan
Smak: Fyllig fruktig smak, med inslag av tropisk frukt.
Utseende: Hela mörka blad, något rullade.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 2,5 minuter.
Tredje bryggningen 3,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.