Ekologiskt oolong te
Detta är ett unikt oolong te från Shizuoka, Japan som odlas på en höjd av ca 500 meter i Hamamatsu bergen. Teet produceras av den japanska kultivaren Koushun som ofta används för oolong te och svart te i Japan. Koushun är en kultivar med mycket arom och lämpar sig för odling i bergsområden.
Oolong teer från Japan är ovanliga då Japan inte har en tradition av att producera oolong te.
Härkomst: Hamamatsu, Tenryu, Shizuoka, Japan
Smak: Teet har en fruktig söt ton.
Utseende: Ihoprullade mörka blad.
Ingredienser: Ekologiskt Oolong te från Japan.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 3 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.