Svart te
Ett högkvalitativt svart te från byn Nunosawa, Shizuoka i Japan av kultivar Koushun. Koushun är en kultivar med mycket arom och används för mörkare typ av teer i Japan.
Japan var en producent av svart te fram till 1955. Efter detta konkurrerades svart japanskt te ut. Idag kvarstår endast en mindre produktion för att tillgodose den inhemska marknaden och svart te exporteras inte.
Härkomst: Shizuoka, Japan
Smak: Balanserad fruktig smak.
Utseende: Mörka teblad.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1 minut.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1 minut.
Andra bryggningen 1,5 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.