Kamairicha Ichouka Eko 50 gram
Ekologiskt grönt te
Ekologiskt certifierat japanskt te, skördat våren 2024 från den första skörden, Ichibancha. Detta te har genomgått Ichouka, en mycket lätt oxideringsprocess som lyfter fram och fördjupar smakprofilen med fylliga och komplexa florala toner. Teet odlas på traditionellt vis från Zairai-tebuskar, som inte är en specifik kultivar utan en inhemsk variant som odlas från frön. Tebuskarna varierar i utseende och bladen i form, vilket ger teet en naturlig variation och unik karaktär.

Shizuoka, Japan

Till skillnad från det vanliga japanska sättet att producera grönt te, där bladen ångas, rostas detta te enligt den kinesiska metoden. Detta är ett sällsynt och traditionellt tillvägagångssätt som ger teet en unik karaktär.











Härkomst: Hamamatsu, Shizuoka, Japan
Smak: Fyllig smak med en viss komplexitet och en floral ton.
Utseende: Gröna ojämnt formade blad
Ingredienser: Ekologiskt Grönt te från Japan

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
2dl - 5 g te i 75 °C vatten, 1 minut.
Andra bryggningen 75 °C, 1 minut.
Tredje bryggningen 75 °C, 1,5 minuter.