Oolong te
Lättoxiderad oolong te. Teet är odlat på en höjd av ca 800 meter. Teet är av kultivar Huang Jin Gui, odlas i Jin Gu i An Xi i Fujian provinsen.
Detta oolong te är ett av de mycket kända oolong teerna från bergstrakterna i An Xi, Fujian provinsen och teets uppkomst är senare 1900 tal. Sorten har blivit en av de åtråvärda oolongerna från An Xi. Namnet antyder till smak av Osmanthus blomman.
Härkomst: Jin Gu, An Xi, Fujian provinsen
Smak: Fyllig smak med vegetala toner med en lätt blommighet.
Utseende: Små gröna ihoprullade blad, toppskott och ett eller två blad. En gulgrön ljus brygd.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 2 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.