Grönt te
Gyokuro är den exklusivaste formen av japanskt te. Detta är en exklusiv handplockad variant skördad år 2024. Teet produceras av Gokoh kultivar enligt traditionella metoder i den berömda Uji regionen i Kyoto, Japan.
För att tillverka Gyokuro används uteslutande te från första plockningen. Tebuskarna skuggas bort från solen i 20 dagar innan teet skördas. Skuggningen reducerar fotosyntesen och teet får ett högt innehåll av aminosyran Teanin som ger teet dess söta smak. Det är från skuggningen som teet får sin mörkgröna färg.
Härkomst: Tanabe och Shirakawa, Uji, Kyoto
Smak: Karakteristiskt söt smak, och ett starkt te.
Utseende: Små jämna mörkgröna blad och en mörkgrön brygd.
Beredningsanvisning:
2dl - 6g te i 60 °C vatten, 1,5 minut.
Häll ut till sista droppen mellan
bryggningarna.
Andra bryggningen 60 °C, häll direkt.
Tredje bryggningen 70 °C, häll direkt.
Läs mer om: Japanskt te