Svart te
Första plockningen Darjeeling te av Giddapahar Tea Estate, ett av de allra första tidigaste plockningarna från den finaste delen av produktionen. Produceras av den populära kultivaren AV2 känd för sin eftertraktade smak. Teet odlas här på en höjd av ca 1500 meter. Teet består av till stor del hela teblad topp och två blad.
Giddapahar Tea Estate har varit familjeägt sedan starten 1881 och ligger i Kurseong i Darjeeling. En stor variation av Darjeeling teer produceras på Giddapahar.
Härkomst: Himalaya, Indien, Darjeeling, Kurseong
Smak: Välbalanserat fylligt te, lätt arom, sötma.
Utseende: Gröna hela blad.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1 minut.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100° vatten och låt dra i 1 minut.
Andra bryggningen 1 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 1,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Läs mer: Darjeeling te