Oolong te - Milky oolong
Teet är skördat våren 2024 och har sin härkomst i Nantou i Taiwan. Teet produceras av Jin Xuan kultivar, oolong te av Jin Xuan kultivar har ofta en naturlig mjölkton i smaken. Teet smaksätts med en mjölkarom som förstärker den naturliga smaken av mjölk. Teet avger en gul brygd och en doft av mjölk och karamell.
Både doften och smaken av mjölk är mycket tydlig i detta te.
Härkomst: Nantou, Taiwan
Smak: Teet har en smak av mjölk.
Utseende: Blad rullade till små kulor.
Ingredienser: Oolong te, mjölkarom
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen öka tiden till 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.