Oolong te - Honey Orchid
Detta te är skördat våren år 2024 och kommer från Wudong berget i Guangdong provinsen i Kina. Teet är Pre- Qing Ming, alltså första plockningen. Teet är känt för sin persikoliknande smak och är ett mycket populärt te. Teet är trots sitt mörka utseende ett relativt lättoxiderat te och har en lätt smak.
"Mi Lan" betyder Honungs Orkidé.
"Dancong" betyder single bush och antyder till teets härkomst från en enda buske, vilket endast är fallet med de mest exklusiva Dancong teerna. Dancong är kända för dess aromatiska smaker som påminner om olika frukter och blommor.
Härkomst: Feng Huang, Guangdong provinsen, Kina
Smak: Teet ger en söt smak av persika och blom med en lång eftersmak.
Utseende: Fritt rullade mörka blad.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1 minut.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1 minut.
Andra bryggningen 1 minut, tredje bryggningen öka tiden till 1,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.