Svart te
Detta svarta te från Taiwan är plockat för hand av en Assamica kultivar som odlas kring Sun Moon Lake området, Yu Chi. Tebuskarna av kultivar Assamica TTES 8 växer på en höjd av ca 1000 m höjd.
Taiwan är berömda för dess produktion av oolong teer, färre känner till produktionen av svart te. Japan ämnade konkurrera med engelsmännen om export av svart te och startade upp en produktion av svart te i Taiwan. TTES 8 kultivar utvecklades under denna tid. De svarta teerna försvann då Japan lämnade Taiwan. Denna Assamica kultivar har sedan dess förfinats och har de utmärkta egenskaperna som kännetecknar ett kvalitativt svart te från Taiwan.
Härkomst: Yu Chi, Taiwan
Smak: Smaken är söt, välbalanserad och fyllig.
Utseende: Hela mörka blad, något rullade.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter
Tredje bryggningen 4 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för ett flertal bryggningar på samma teblad.