Grönt Pu-erh te
Detta gröna Pu-erh te skördades våren år 2017 i Bu Lang bergen, Yunnan provinsen, Kina. Teet som är av kultivar Da Ye. Teet är handplockat och soltorkat.
Teet består av hela blad. Teet går att konsumera nu, men lämpar sig för lagring i många år. Smaken mognar med åren likt ett vin. Teet blir mörkare och smaken mildare.
Härkomst: Bu Lang bergen, Meng Hai, Yunnan, Kina
Smak: Välbalanserad smak med beska.
Utseende: hela teblad.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 8 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
2dl tekanna - använd ca 4 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 1,5 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2,5 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för en mängd bryggningar på samma teblad.