2011 Mannong Shu 357 gram
Svart Pu-erh te
Pressat svart Pu-erh te av 2011 års produktion från Hekai bergsområde. Hekai bergsområde har en höjd på mellan 1000 - 1800 meter och den mesta odlingen av teet sker av Hani och Lahu minoritetsbefolkning. Teet produceras av Yunnan Da Ye kultivar.

Yunnan provinsen, Kina

Teet är i form av Bing Cha, en pressad kaka. Teet går fortsatt att lagra.











Härkomst: Mannong, Hekai, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Smak: Balanserad lättare smak.
Utseende: Pressat mörkt te.

Beredningsanvisning

Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 3 minuter, tredje bryggningen 3 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.

Teet håller för många bryggningar på samma teblad.