Svart Pu-erh te
Tekaka av svart Pu-erh te är producerad av Hao Ming Tea Factory. Producerat av 2008 års skörd av te från Menghai. Teet av kultivar Yunnan Da Ye fermenteras, blandas och pressas och har en fyllig, balanserad smak. Teet består av ett stort antal toppar.
Härkomst: Menghai, Xishuangbanna, Yunnan, Kina
Smak: Smaken är fyllig och balanserad.
Utseende: En kaka i form av rund kaka med pressat te. Ger en gyllene dryck.
Beredningsanvisning:
4dl tekanna - använd ca 6 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
2dl tekanna - använd ca 3 gram te. Häll på 100 °C vatten och låt dra i 3 minuter.
Andra bryggningen 2 minuter, tredje bryggningen 2 minuter. Se till att temperaturen på vattnet inte sjunker, smaken utvecklas med värmen.
Teet håller för många bryggningar på samma teblad.
Läs mer om:
Pu-erh te